Pengikut Setia

DawooZ: Hari yang panjang....

Haritok hari terakhir dalam bulan April,30...Dan hari paling best...best..dan best...hehe...
Walaupun sedikit lelah tetapi dauz tetap bahagia ritowk :)

Actually ritowk kuar kejap ngan sumone that special one...Nya mbak anak buahlah...g pakson...
Duh...hehe...nothing to say la..

post kali tok xda idea n blur bah...saia mahu offline...
owh ya geng..

esok dah 1 Mei...mean keputusan UPU dah xlamak gik mok keluar ...so korang tunggu aje yawww :D

DawOoz:Kaspersky On My Gadget :D



Sila Click kat Gambarajah di atas untuk size HULK

Hey KengKawan.....Jumpa lagi kta yeah....wah pic kat atas ya I snap using my Sony E walkman...Pic yang biasa sahaja...One place that I like very much...Marina Bay bah...Located at Miri lorr... :D
wYy??
Cuba lar korang kat cya petang...best woo...sunyi n sepi..P mun waktu malam teman orang beromen...aduh...tapi dauz xcamyar eyh mok pergi cya malam2 ....apa barang beb...


So cerita kita hari tok pasal Anti Virus,Anti spyware dan lain-lainnya...

Masa Miri PC Fair riya dauz beli Kaspersky Internet Security just for RM 94 usually untuk 3 users...So apa lagik..kedong reganya murah daripada harga asal yang dijual kat kedai komputer yang biasanya mencecah rega RM 119 loorr....

Korang perlu install atleast dua software antivirus either kat laptop korang or pc korang...xkira la yang freeware ya or korang beli kat kedai...apa yang penting korang mesti ada software antivirus include skali anti-spyware...Kalau korang yang jenis surfer yang tegar dengan internet yalah perlu korang installa software yang boleh menghapus pelbagai jenis trojan,ultraman..hehe,dan virus2 yang lain...

Yang penting tip paling berguna untuk golongan lelaki sahaja:
  • Jangan Surf laman sesawang yang porno
  • Tidak digalakkan mendownload video .3gp yang luc@h
  • Tidak digalakkan memberikan orang lain menggunakan laptop anda(maybe pengkhianat)
  • Jangan membuka link daripada email anda
  • Selalu-selalukan update sistem window anda(kalau pirates window...ingat2 lah ye..
  • Jangan endahkan pop-up untuk anda klik sembarangan
  • Gunakan Mozzila Firefox yang lebih selamat
  • dan last sekali....Berfikiran logik semasa melayari Internet...

Yang penting korang mestilah tahu sedikit sebanyak tentang ilmu pengkomputeran yang basic seperti disk cleanup,defragment,delete files...

Nah aku tunjukkan sedikit sebanyak gambar Kaspersky Internet Security ini..



Cuma apa yang dauz boleh cakap disini,Sememangnya Kaspersky menyediakan servis yang terbaik berbanding brand antivierus yang berbayar yang lain..Cubalah...banyak perbezaan antara yang percuma dan antivirus yang berbayar..Anda pasti puas hati...

Nota kaki;Anda tidak boleh terpedaya dengan entry ini.Ini bukan iklan yea :D

Kembali Jadi Part-Timer Blogger

hey kita jumpa lagi...
Dauz akan jadikan blog ini sebagai satu platform blog peribadi..
Dan kemudian akan muncul satu blog yg lebih kepada penulisan tersendiri berhaluan kanan mahupun kiri tentang apa sahaja aspek

wow...perkembangan terbaru???
aduh...dah kembang macam pinggan jak hehe :D
K...
alahai...
Semua dah dapat result tawaran belajar ka??
aduh..

Sunyi..

Itulah aku..Sunyi..
Sepi..
Biarlar kan saja

Terima Kasih Dunia...

6 April 2009 Terima Kasih Dunia..
Umurmu sudah lanjut tapi keutuhan liangmu masih teguh..
Aku baru bangun dunia... :D
Pagi yang gelap namun hujan tidak timbul
HUJAN guna lagu 'Pagi yang Gelap" ada la hehe...

Bukan Lagu AfGan
'Terima Kasih Cinta" tapi berterima kasih lah anda kepada yang Maha Esa...
Bukan bisa untuk menjaga cuma memulihara saja...
Tiada bisa untuk aku untuk berterima kasih kepada dunia..
Hanya niat sahaj sudah mencukupi...

Pagi ini aku akan rehat lagi
dan teruskan sesi rehat aku...


Pesanan Pedasan aku:Biarkan saja nota ini kerana ideologi aku agak berlainan dengan korang..Falsafah mahupun pendapat aku akan berlainan dengan korang.Justeru itu,jangan salah faham atau menyalahkan pahaman aku atas kerana ianya bertentangan dengan fahaman septikal anda.AKu adalah tetap aku..Dunia ku tanpa sempadan namun ada batasan.Ada kalanya aku akan jadi pengikut haluan kanan namun aku juga boleh jadi penentang kepada haluan kanan jika aku rasakan sesuatu tidak kena :D

Baiklah kawan-kawan...Jaga diri hiasi peribadi

Sepi Tanpa Berita by dawooz

Sepi itu sekian saja...
saat yang terindah bila menyepi...
Sepi itu nikmat Allah S.W.T....

Bagai masa terdetik berhenti seketika..
begitulah sepi tanpa berita..

Kenapa saat menyepi begitu indah??
Biarkan soalan itu berlalu tanpa jawapan yang fantastik mahupun akustik..
Aku tadahkan tangan untuk menyepi sekian lama..

Hanya sahabatku sahaja yang tahu ...

Setiap saat itu sangat menyepi..


Nota kaki:KArYa yang xseberapa tok aku tujukan buat sesiapa sahaja...Bukan untuk menyindir mahupun merasa cuma untuk kita sama-sama mengingati saat-saat terdahulu kala...Bukan untuk mengulangi sejarah yang berulang bukan juga ingin meraih simpati..

Cuma renungan bersama :)

Total Pageviews