Pengikut Setia

Dawooz:Suasana Raya...

Orait..Terlebih dahulu,aku dawooz ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.Dan di kesempatan ini aku ingin memohon maaf zahir dan batin buat semua kawan-kawan blogger dan juga kawan-kawan yang telah mengenali aku sekian lama mahupun baru yang mengenali aku dawooz ini.

Wah hujan lebat pagi tok on 28 september,aku ada 4 hari ajak di Miri lagik...sob..sob..sob..takda la nak nangis,cuma bila balik ke PMU aku rasakan amat boring,Y?Jauh daripada Famili,yang tersayang,dan jauh dari kemajuan pembangunan meleset..Arghhh persetankan isu itu,Janji aku luangkan masa dengan orang yang aku sayang walaupun tak sampai satu hari...That moment yang aku dan si dia tidak akan dapat lupakan...

Orait...Sekarang dah hari ke 8 Aidilfitri.Okay..Raya ke-3 dan ke-4 aku pergi ke bruney.Dah besar ni pun dapat 'duit raya'.Alaa...malunya,macam budak-budak aje dapat 'duit raya'...Nak kata,cukup la reload sebulan untuk handphone itu..Haha...Tidaklah banyak sangat gambar potrait untuk diabadikan dalam blog yang serba kekurangan ini.Sebenarnya,aku baru merasakan masa yang sangat kekurang setiap hari,24 jam sekarang tidak berasa berlalu dan terus berlalu.Masa yang diluangkan sekejap cuma..Ntah kenapa raya kali ini agak cepat pantas berlalu.Mungkin tiada lagi kemeriahan di Aidilfitri?atau raya kali ini diadakan dalam suasana sederhana kerana selsema setan babi itu atau kemelesetan ekonomi dunia?Menurut theory pakar ekonomi,kegawatan ekonomi akan berlaku sekitar sepuluh tahun akan datang dari kegawatan yang berlaku.Sebagai contoh kegawatan ekonomi 1998 berlaku selepas 10 tahun iaitu 1987 atau 1988.Walaupun aku bukan pakar ekonomi,kita mesti tambah pengetahuan am.General Knowledge.Walaupun aku bukan pandai sangat.Hidup ini tak perlu bijak tetapi pandai mengawal keadaan atau sesuatu.

Lihatlah orang yang berjaya kaya raya,keputusan akademik mereka bukanlah apa sangat cuma mereka pandai mengambil peluang untuk berjaya walaupun tanpa akademik.Hidup ini adalah theory sahaja,kita yang akan mempraktikkannya..

Gambar-gambar di atas menunjukkan suasana hari raya di Bruney bersama keluarga dawooz.Kami berkonvoi dengan 10 buah kereta yang dipenuhi 4-5 org satu kereta.Tahun ini merupakan hari raya yang pecah rekod keluarga kami apabila 10 keluarga berkumpul pada sesuatu masa yang mana pada ketika dulu agak susah untuk bersatu bersama akibat ada pakcik-pakcik aku yang takdapat cuti raya panjang.

Buat yang tersayang,
Thank kitak coz spend masa ngan kamek walaupun cuma seketika jak.btw,im happy with u sayang..Dunt worry,next time raya kita spend la masa lamak-lamak gik kan.Dahla kitak ya cuti kejap alu bah.aiyo...Susahnya mun blaja jauh cuti kejap jak.Xpa la..Its your future so go ahead dear.I know that U know me well more than others people know me.Xada pa yang dapat ubah kamek pun.Hope u so ...Btw,kamek sayang kitak k.Kmk tauk ada boys yang stalking on you,i know that,watchout,be carefull sayang.Jgn dilayan gilak.Kamek xmok la mentioned sapa2 di ctok,tp pastinya akan tau..Aku peduli ape beb..

P:S Aku tak peduli post yang last dibawah sekali agak kejiwangan but ini aku punya blog,its up2me mau update ape ek.

Dawoooz:Berbuka bersama kawan....

Hi...kali ini barulah dapat update blog agak selalu sebelum balik ke Politeknik Mukah Sarawak nanti..Line lembab giler beb kat sana...Nak kata line celcom memang teruk la kat sana..Ntahla..kenapa line no.1 di Malaysia hampeh gilerrrr aa...Diorang cakap line meluas seluruh Malaysia tetapi ciput aje.....Janji kosong betul aaa....

Sorry la kalau blog ini bukan berbahasa formal kerana blog tidak perlukan keformalan yang mana bahasa perlu lurus sahaja..Dawooz adalah dawooz.Dia tidak perlu meniru orang lain.Hidup kita perlu jadi diri sendiri bukannya menjadi boneka kehidupan yang fatamorgana.Arghhh....aku tidak perlukan beribu manusia berbonekakan kehidupan tetapi aku lebih mementing kawan yang diperlukan apabila perlu dan tidak dilupakan apabila senang.Namun aku lebih menjadikan my sayang is 1st priority from rest of all.Aku tidak peduli apa orang nak kata.Nanti kita hidup berpasangan juga.Jadi kita seharusnya menjaga dan bersyukur pasangan yang ada di depan mata.Bukannya mencari yang lain jika berada di tempat orang lain.

Dawooz tidak mahulah lagi bercerita tinta boneka kehidupan.Cukup aku katakan benci kepada boneka kehidupan.Please la..sampai bila melayu nak maju kalau asyik berfikiran kolot,mengacau anak dara orang,lepak tepi jalan...What the hell life is?Cubalah berubah untuk kebaikan.Sampey bila orang mok anok kita tok melayu layu?Benalah kata-kata Dr H.M Tuah Iskandar Al-Haj,pengasas Modul 3E, dalam buku "Kalau Ya,Katakan Ya!!" yang mengatakan melayu semakin hari semakin layu bertentangan dengan kata-kata Hang Tuah iaitu Tidak akan melayu hilang di dunia tetapi melayu sendiri yang menghilangkan melayu.Come on la kaum melayuku,di mana ketuanan Melayu kita..

Okeyh...Dawooz rasa taknak la merepek panjang-panjang lagi la :) .Semalam,14 September 2009 dawooz dan seramai 9 orang kawan-kawan yang lain berbuka di luar,iaitu di restoran Secret Recipe di Parkson Megamall,Miri.Kami iaitu haziq,aliep,naim,afiq dan dawooz bersungkey di Secret Recipe.Atleast keluarlah budget RM 30++ tetapi puas hatilah juga..Tetapi sedihnya,aku tak dapat la nak berbuka dengan si dia,Linda yang tersayang.Xapa lah kan,janji raya kelak dapat la kita spend masa bersama n repeat the nice moments with u.Just us know that sayang.

Ok berbalik cerita asal kita,dawooz keluarlah dengan rakan-rakan.1st kami jalan la dekat Boulevard Shopping Complex tetapi solat zohor tidak lupa tau ;).Lepas tu dalam pukul 3,kami pun pergi ke parkson.hurmmm...Boring la jugak,best lagi jalan dengan yang tersayang aite..Sudah lama kami berdua tak spend masa jalan sama-sama erk..Takpa lah,raya lak kita jalan puas2 la keyh sayang..

Actually,dawooz nak bgtau sumthing la kat ctok.Dawooz memang suka banyak kawan either laki or pompuan tetapi nak cakap dawooz banyak kawan pompuan tu takla banyak.Tapi tipu juga kalau takda langsung aite?Sebetulnya dawooz tidak suka berkawan dengan orang-orang yang tiada hala tuju hidup.That all'..Dawooz juak sik suka aa kalau ada laki or pompuan yang suka memusnahkan relationship orang lain.Coz macam orang tu cakap,"Kalau nak wangi,kawanlah dengan penjual minyak wangi".Itulah melambang dengan siapa kita berkawan atau kawan siapa kita dengan.FULLSTOP!!! :)

By the way,ada satu jak gambar yang provided dalam post kali tok,ya pun xda pic dawooz la.hehe..I'm the who taking this picha liao... :)
Antara geng-geng setiaraja aku haha...Geng yang merempit dengan kereta.Sorry aaa beb,kami tak merempit guna motorsikal.Motorsikal itu satu kemudahan bukan untuk di show off.Kami budak baik street racing tak main la ;) ...Ingatlah nyawa anda demi yang tersayang.lagipun Hari Raya Aidilfitri tak lama lagi tinggal seminggu lagi :)

Arghhh.....cuti raya ini ada pula assignment nak disiapkan...haiya...mood raya pun tebik aaa sikit kalau ada assignment nie..Dahla assignment plus presentation Teknologi Elektrik berkaitan dengan Steam generator....Apuuu...Lecturer cakap takpe la raya sambil buat assignment...Aiya...

P:S Wait for my next post ya ;)

Dawooz:Baru balik Miri.Came back Miri :D


Hai sekalian alam...dawooz baru balik miri.Haiyaa...penat sungguh ba lar...cuma agak terkilan sebab balik hari sabtu iaitu 12.09.2009 kerana tiket bas balik Miri dari Mukah pada hari Jumaat sudah habis.Sungguh malang nasib I.Alah..takpe janji dapat balik Miri kan...

owh ya..now dawooz tunggu si dia yang tersayang sahaja belum lagi balik ke Miri...Haiya..jauh sungguh si dia nun jauh di Selangor...ermm...sikpa la...balik raya lak kta enjoi k sayang :)
rasanya dua bulan dah xjumpa ngannya eyh :( ...dahla just ada 1 weeks ajak di Miri :) xpaa...spend ur time wisely dear...Hope ada la 1 days with me raya lak k...just enjoi ur students life there..

I LOVE U SO MUCH LINDA :)

I know la over there sure ramai lelaki picisan akan terpikat dengan U aite?As long as u love me that enough la sayang.I know u more them know bout u ;) ...Xapa,Seharusnya kita setia more better than sakit sebab ada yang curang. :) ....But,I know ada sum1 sedang mengorat u there,what the hell that men...Kalau dah tau awek tu ada yang punye y need to flirt on she?damn u so much...Aku peduli ape ko anak dato ke anak ape ke,aku taknak aa ada laki yang tau dah awek tu ada org yg punye suke2 die ajer mengatal ek..Gentle la sikit beb...

Arghhh...nyway,aku takde mean towards sape erkk...Kalau ade yg terasa tu,naseb badan hang laa :) ...Aku just luahkan ape yang tak puas ati kat benak hotakkk aku nie aaa...btw,aku nak ucapkan kat korang-korang tu,Selamat Hari Raya aje lah :D

nyway,back to my story,dauz rindu gilerrr arrr kat dier..tahun nie raya tak best sangat aaa...aku ada 5 sems lagi tinggal insyallah dapat la Diploma K.Meki laa...pastu nak sambung degree of mecatronik kot...Lepas tu kerja then nak kawen dengan si dia..Insyallah la kalau dimakbulkan Allah S.W.T..Kita harus berusaha untuk jodoh kita,jodoh tidak datang sendirinya dengan usaha dan ketentuan kita :) dan Jodoh tidak akan pergi jua dengan sendirinya jika dijaga dengan sempurna dan tiada pengacau antara hubungan couple tersebut.Mungkin kita harus lebih banyak bersabar kerana dugaan ini datang bukannya untuk melemahkan semangat,Allah s.w.t ingin melihat kesungguhan kita dalam hubungan yang dibina yang pada mulanya kawan biasa dan kemudian menjadi lebih rapat.

Dauz cuma tak suka lelaki atau jejaka perasan yang kononnya handsome tetapi nak juga rampas awek lelaki lain...apa nie beb...macam aaa takda lagiee awek kat merata dunia nie..Bumi allah luas,jodoh kamu ada di mana-mana..

Dauz dah lama tak update blog yeah...sorry aa kengkawan...Buat kengkawan di Miri yang baca belog ini silakan datang ke rumah nanti waktu raya yea...tidak la banyak jamuan disediakan cuma kemeriahan raya itu perlu dibina semula :)

P:S Aku sangat sayang si dia..Biar aku terus terang di sini,Kami dah 4 tahun lebih membina ikatan ini,aku paling tidak suka ada lelaki gatal...damn uu man...gentle la sikit..itu je pesanan aku...diam2 ubi berisi tidak berbunyi :)

Total Pageviews