Pengikut Setia

Dawooz : Syukur ke Hadrat Illahi..Pointer maintain 3.

Alhamdullilah syukur ke hadrat illahi,setelah berminggu menunggu keputusan Peperiksaan Akhir Semester kedua,dawooz akhirnya menerima keputusan itu,pagi tadi,16 Jun 2010.Dengan rasa keghairahan kenebesan,dawooz pun bukalah website Politeknik Mukah Sarawak,kampus tempat dawooz menuntut ilmu kejuruteraan Mekanikal.Semester 1 yang lepas dawooz dapat pointer 3.33 sahaja.Namun kali ini agak menurun pada semester kedua iaitu 3.17,tetapi dawooz masih lagi bersyukur kerana pada semester ketiga,tiada subjek atau module yang perlu 'carry' atau 'repeat'.

Sekali lagi alhamdullilah..Mungkin ada hikmah terjadinya ini disebalik apa yang course aku ambil.So semester ketiga nanti aku harus berusaha lebih lagi.Dengan usaha yang lebih,mungkin baru boleh dapat Anugerah Ketua Jabatan(AKJ)...Alamakk...Susahnya nak dapat pointer 3.5 ke atas


Dalam kesyukuran itu,aku tak sangka pulak ada mat ganja dalam kalangan artis,sungguh aku kesal dengan apek senario.Walaupun ada video apek hisap ganja.Bodoh..Dah tua nak isap dadah,baik lagi jangan jadi artis sebab segala baik burok ko akan orang tengok.Biasanya manusia kalau perbuatan jahat dan burok tu lar paling lama melekat kat minda diaorang..So aku haraplah sangat kepada penghisap dadah..berhentilah..merosakkan badan dan juga nama anda.

Dawooz : Biar..Biarkan saja 'masa' itu berlalu sendiri..

Dalam dilema menulis blog,dawooz tidak punyai ilham,got blank on myself,my blog or anything ...hehe..Aku ada juga rasa nak tukar theme blog nie agak sudah lama dah tak tukar theme blog but satu je aku malas nak tukar,aku malas la nak add html code tu,nak adjust lagi blog,susah tu..Tapi tgk la nanti macam mana,maybe aku akan tukar jugak theme blog supaya keadaan akan kembali ceria..Cuma aku tiada input penulisan yang baik saja buat masa ini..

Mungkin ilham tu akan datang sendiri dan juga pergi dengan sendiri.
Tidak!!!
Ia perlu dibentuk..
Bagaimana??
READING KNOWLEDGE!!!
YEah...I got its..
Ilham itu knowledge
Knowledge is Power

Hari ini 15 June 2010,aku tengok match world cup antara Portugal vs Ivory Coast,0-0 seri la maknanya tu..Memang bosan la world cup kali ini..Aku peminat Germany,even Michael Ballack dia tak dapat nak main sebab injured,aku memang still support German but while,kalau Malaysia yang main dalam World Cup memang aku support tabik spring la..but aku tahu itu hanya mimpi..

Sekalian..ku nak tido dulu

Dawooz : Menjelang Piala Dunia(Wordl Cup) in Afrika Selatan

  • A
    South AfricaRSA
    MexicoMEX
    UruguayURU
    FranceFRA
  • B
    ArgentinaARG
    NigeriaNGA
    Korea RepublicKOR
    GreeceGRE
  • C
    EnglandENG
    USAUSA
    AlgeriaALG
    SloveniaSVN
  • D
    GermanyGER
    AustraliaAUS
    SerbiaSRB
    GhanaGHA
  • E
    NetherlandsNED
    DenmarkDEN
    JapanJPN
    CameroonCMR
  • F
    ItalyITA
    ParaguayPAR
    New ZealandNZL
    SlovakiaSVK
  • G
    BrazilBRA
    Korea DPRPRK
    Côte d'IvoireCIV
    PortugalPOR
  • H
    SpainESP
    SwitzerlandSUI
    HondurasHON
    ChileCHI

Di atas adalah senarai pasukan negara yang akan terlibat dengan World Cup edisi 2010 di South-Africa,seperti mana yang aku rasa pasukan pilihan kali ini ialah Brazil,England,Sepanyol,Itali dan German.

Dawooz : Wow...Sem 2 dah habis..

Sudah agak jarang dah blog ni diupdate kerana mungking dauz agak bz dan tidak cukup mempunyai masa untuk meluangkan masa mengupdate blog ini sekerap mungkin,,Agak susah jugak la line celcom broadband di kawasan Mukah..Malah di Area Miri jugak line sungguh hampeh..rugi la kalau bayar tiap-tiap bulan even youth package RM50,kita as consumer bleh pilih produk yang mana sesuai..As the conclusion,the next semester in Polytech,i will not using celcom broadband again,i prefer use the DIgi Internet one..So,bye-bye celcom..

So,semester kedua dah aku harungi..susah payah sedap manis terasa masih di ingatan..Terutama tyme pergi bengkel,star jump..Budak-budak mekanikal tau la star jump tu..hehe.Bytheway,pointer sems 2 belum lagi keluar..Haiya betul-betul lama nak tunggu result keluar..Bagi yang senior sems 6 hati mau taknya lega sudah,tunggu nak graduate ambil sijil je lagi..hehe..

Aku sebenarnya ada satu lagi target yang perlu aku dapat..tp biarla,takkan nak share di sini jugak semua aite?Biarla certain people ja yang tau,ermm..

Aku juga agak sedih apabila kawan merangkap senior sekolah lama aku,SMK MERBAU MIRI telah pergi ke rahmahtullah.Kawan senior aku itu meninggal dunia akibat kemalangan ngeri berdekatan flyover saberkas Miri.Dipercayai kawan senior aku itu berlumba dengan sebuah kereta Honda EF .Al-Fatihah buat beliau..Semoga rohnya dicucuri rahmat.

Sesungguhnya dalam dua tahunn ini,aku telah kehilangan dua orang sahabat,walaupun tidak rapat,tetapi kehilangan mereka tetap dirasai.

Aku pun kehilangan idea untuk menulis ilham di blog ini.

Total Pageviews