Pengikut Setia

Kenapa aku menghilang dan TErrr....


Wah...pagi-pagi macam ni dawooz takboleh tido..terbangun daripada lena..Ahh..kenapa tido awal sangat semalam? Bisikku sendirian.Terbangun daripada tidur dawooz terus menekan switch laptop .Nak update blog? yeah...dah berkurun lamanya dawooz dah tak update blog kesayangan ini,


Sebenarnya dua tiga hari ini dawooz agak dalam keadaan yang kurang menyihatkan walaupun dawooz sememangnya sihat sangat.Dawooz demam dan batuk-batuk.So,tu lah pasalnya dawooz jarang nak update blog .Tambah pula,hari-hari keja dari pukul 7 pagi sampai 4.30 petang.


Kerja yang sebenarnya dawooz nak habiskan intern untuk politeknik selama 5 bulan.Dawooz praktikal dalam bidang oil and gas,sebenarnya agak mencabar iman jugak lar.First day datang praktikal just lapor diri kan supervisor.Second day praktikal,dawooz dapati apa yang dibelajari kat politeknik langsung sedikit digunapakai.Benalah kata orang,belajar tinggi-tinggi nak dapat sekalung ijazah je.Tapi dalam real life experience as worker tu kena ada kot bagi lepasan graduan.Sebabnya,hanya 1 per 10 je apa yang dibelajar akan dipraktik kat tempaat kerja..As my 2 cent jerkk la..


Dawooz pun agak kurang sihat sebab selalu pergi site dan berpanas.Kalau hujan mesti semua kerja dihentikan di site.Bytheway,dawooz agak happy.Rasa rindu kang kalau terpaksa berhenti praktikal.Sebabnya dawooz suka sangat ikut abang-abang technician yang memang banyak bagi ilmu dalam bidang Mekanikal .




Akan bersambung lagi nanti untuk post akan datang.. hehe..Dawooz just nak update serba sedikit je.

McProsperity Chicken Burger...Nyumm...Nyumm..



Hey semua..selamat pagi ek..Semalam dawooz balik keja ..Opss temporary keja ek.Sebabnya dawooz berkerja untuk fulfill internship lar...hehe..Balik dari keja tu..dawooz lapar sangat ..So pergi la drivethru katMcDonald...Dawooz tersangat lapar tahap melaun dah..ahaha..
So secepat mungkin order McProsperity.Nilah antara perbualan aku dengan kakak mcD tu.


Tukang order: Good aftanoon sir..Can i take u order?
Pelapar : McProsperity with McFizz 1 set .
Tukang order:That all sir?
Pelapar : That all ..Im hungry(huaaa...sekadar lakonan).
Tukang order: RM16.50 sir.Please pay infront.
Pelapar : Alright.
Selepas bayar tu aku move on ke counter depan tuk amik order yang aku telah buat.Aku suka gak order McD drivethru ni sebabnya service diaorang memang cepat dan pantas.memang la agaknye ek..Kan fast food so fast service la..hehe..tp mcD ni agak mahal kot tetapi sedap gak la...

Aku suka minum mcFizz nie..Tapi agak mahal la yang berharga rm4.20 dah masuk gomen tax..hehe..Tapi rasanya macam orange juice campur minuman bergas la jugak.Rasanya macam nak order lagi satu..hehehe...


Nilah kotak Chicken Prosperity Burger yang comel gitu tapi padat isinya di dalam.Hehe.Gebu pulak tu burgernya..hehe..Sebab sangat terasa empuknya bila dijamah.
Haa...ini pulak isi dalam kotak..nyum..buat perut terasa nak cepat-cepat menjamah segera mungkin...hehe..


Haa..ini plak gambaran sebenarnya burger ni..nyam..nyam..hehe...
Ni plak twister sedap dimakan waktu panas je..Macam frenchfries la jugak..

Hmm..Dawooz takde lain nak update lain..hehe..Kalau ada dawooz update la..

FaceBook dan Zaman Kejatuhan

Hey hari ini dawooz takde update sangat yea..Baru je kemas-kemas rumah ..Jadi anak dara kejap yerk..hehe..tak kan lelaki dah tak leh nak kemas rumah kan??Ahakz...Sebenarnya dawooz baru tahu yang Facebook ini akan luput 15 march 2011 tetapi macam mendengar rumours je kan?Hehe...



Ade jugak rumours yang dawooz dengar dari forum luar yang mengatakan Mark Zuckerberg dah tak sanggup dah nak tanggung kos server facebook yang semakin tinggi.Tetapi itu rumous je lah.Kita tunggu je lah 15 March 2011 nanti,Ade kemungkinan jugak pemilik Facebook yang berbangsa Yahudi ini akan membuat sesuatu yang di luar dugaan.Ala surprise katanya.Atau mungkin ini hanya satu konspirasi Yahudi?So sama ada facebook akan tutup atau bertahan ianya tidak akan menjejaskan kehidupan aku.


Facebook memang diduga tidak akan dapat bertahan lama sama jgak kes dengan Friendster yea.Dawooz masih jugak ada friendster dan juga facebook.Kepada Facebooker yang diehardfan susah la kalau sehari dah tak online facebook tentu merana dunia..hehe..



Apa kata mungkin sudah tiba masanya untuk anak Malaysia mencipta sendiri laman sesawang rangkaian sosial seperti facebook,myspace dan friendster.Mana tau boleh kaya macam Mark Zuckerberg .Kaya tau kalau dapat buat laman web rangkaian sosial ni lagi-lagi terkenal macam facebook nie.Boleh dapat berjuta-juta tau.


Tapi adat la,setiap yang naik pasti akan tiba zaman kejatuhannya cuma tidak kira lama atau sekejap atau dalam sekelip mata je.So,dawooz sesekali tidak akan terjejas dengan kejatuhan facebook ni.Cuma kalau perkara ini terjadi betul-betul dawooz susah la nak main games Mafia Wars n CityVille je..hehe...macam budak-budak dah..hehe..


So dawooz dah aktif balik guna friendster ni..hehe :D ..

p/s: Gunalah sosial network sebaiknya..

Dapat gadget baru.Canon A3100 IS

Salam bro dan sista sekalian alam...Dawooz baru nak update 2nd post untuk 2011 ni..hehe..orang lain dah berjelar-jelar byk je post..But who care aite?Dawooz nak update blog ini..Haa..dawooz nak bagitau yang dawooz dah ade gadget simple ringkas mudah dan compact nak dibawa kemana-mana dan keperluan seorang blogger hingusan dan kebanyakan macam dawooz ni..


Dawooz sebenarnya beli compact kamera ni untuk kegunaan semasa praktikal je.Yelar..dawooz nak ambil gambar component dalam plant tu.Dahla takleh bawa handphone turun ke site atas sebab keselamatan dan untuk mengelakkan kebakaran.Dawooz ni praktikal kat tempat yang hazardous dier memang banyak dan high risk of fire.

berbalik kat Compact Camera tu.Dawooz beli dengan harga RM468 + RM10 upgrade 2gb ke 4gb memory card dier.


Sebab apa pilih Canon A3100IS

  • Harga berbaloi..Ofcoz..
  • 12.2 megapixel..Kire besar tu..
  • Ringan dan kompak.
  • New release berbanding Canon A3000 IS hanya 10mp je.
  • Ikut budget je.
  • bateri tahan lama

Oppss ni bukan dawooz nak sesaje nak promote k..Ini hanyalah pandangan peribadi dawooz yang bukan berlatar belakangkan pakar jurusan photography ni..Jangan mare yea..hehe..


Lagi satu,masa beli tu..dawooz dapat free mini tripod je..CUkup lerr kan untuk menegakkan kamera ni nanti.Haa...Dawooz dah pakai kamera ni kira2 seminggu je.Hehhe..So alhamdullilah maseh dan akan berpuas hati dengan performance kamera ni.Memang puas ati sangat la dah lar masa nak membayar tu mengigil je nak bayar kat adik cashier tu..hehe..takde la ..sekadar joke je..


Korang tentu pakai kamera yang mahal-mahal kan?.Macam DSLR tu..Memang best betul la :)

2011..update anything?

Hey orang lain 1st day 2011 dah update blog tetapi dawooz ni seorang yang pemalas tulah tak update lagi..Ni pun tengah malam la nak update blog..Sungguh kejam dawooz melayan blog ini..Hahha..anyway,Happy new year all..Dah pasang azam tahun ni ke atau nak pancing balik azam tahun lepas buat diazam tahun ni pulak?


Hoo semestinya azam dawooz banyak sekali..Tetapi memang ada yang tak dapat nak dipenuhi..Hehe.Hari ini dawooz kat rumah je lah...Layan msg ngan tersayang la..Oppss dawooz dah berpunya ek..hehe.. nak taw ke princess yang dah ke memang bertakhta kat hati dawooz ni..ceh..jiwang karat la pulak.. :P

Haaa...yang bergambar tu la princess hati dawooz selama ni..Selama 4 tahun..dah dekat nak masuk 5 tahun je dah ni..Agak-agak korang lama tak ?Insyallah nak berkekalan lar..Maaf yea..dye takde blog dan dye kata tak berminat nak blogging...So i respect on her decision.By the way,awek ni 1st love dawooz.Macam mana dawooz tacle dye?Tu biarla cerita kami berdua jerk..Orangnye cukup je untuk dawooz.Dawooz tak nak la pilih yang cantik2 je..Yang penting Ikhlas terima dawooz seadanya..Yang penting dye taw dawooz ni jenis camner.Im not workaholic.hehe..

Okay..Esok dawooz cuti lagi..Hari Isnin masih cuti je...Praktikal dah tak rasa maw jugak dalam sebulan dah.Log book pun dah nak update selalu..So kena la rajin online carik info yang berguna ni..So harapan untuk tahun ini dawooz nak move forward..Become better man for great women :D ..Ape ke..Nak jadi positive plak..Dan nak selalu update blog ini selalu.

P/S: Selalulah blogwalking sini yea kengkawan :)

Total Pageviews