Pengikut Setia

Dawoooz:Berbuka bersama kawan....

Hi...kali ini barulah dapat update blog agak selalu sebelum balik ke Politeknik Mukah Sarawak nanti..Line lembab giler beb kat sana...Nak kata line celcom memang teruk la kat sana..Ntahla..kenapa line no.1 di Malaysia hampeh gilerrrr aa...Diorang cakap line meluas seluruh Malaysia tetapi ciput aje.....Janji kosong betul aaa....

Sorry la kalau blog ini bukan berbahasa formal kerana blog tidak perlukan keformalan yang mana bahasa perlu lurus sahaja..Dawooz adalah dawooz.Dia tidak perlu meniru orang lain.Hidup kita perlu jadi diri sendiri bukannya menjadi boneka kehidupan yang fatamorgana.Arghhh....aku tidak perlukan beribu manusia berbonekakan kehidupan tetapi aku lebih mementing kawan yang diperlukan apabila perlu dan tidak dilupakan apabila senang.Namun aku lebih menjadikan my sayang is 1st priority from rest of all.Aku tidak peduli apa orang nak kata.Nanti kita hidup berpasangan juga.Jadi kita seharusnya menjaga dan bersyukur pasangan yang ada di depan mata.Bukannya mencari yang lain jika berada di tempat orang lain.

Dawooz tidak mahulah lagi bercerita tinta boneka kehidupan.Cukup aku katakan benci kepada boneka kehidupan.Please la..sampai bila melayu nak maju kalau asyik berfikiran kolot,mengacau anak dara orang,lepak tepi jalan...What the hell life is?Cubalah berubah untuk kebaikan.Sampey bila orang mok anok kita tok melayu layu?Benalah kata-kata Dr H.M Tuah Iskandar Al-Haj,pengasas Modul 3E, dalam buku "Kalau Ya,Katakan Ya!!" yang mengatakan melayu semakin hari semakin layu bertentangan dengan kata-kata Hang Tuah iaitu Tidak akan melayu hilang di dunia tetapi melayu sendiri yang menghilangkan melayu.Come on la kaum melayuku,di mana ketuanan Melayu kita..

Okeyh...Dawooz rasa taknak la merepek panjang-panjang lagi la :) .Semalam,14 September 2009 dawooz dan seramai 9 orang kawan-kawan yang lain berbuka di luar,iaitu di restoran Secret Recipe di Parkson Megamall,Miri.Kami iaitu haziq,aliep,naim,afiq dan dawooz bersungkey di Secret Recipe.Atleast keluarlah budget RM 30++ tetapi puas hatilah juga..Tetapi sedihnya,aku tak dapat la nak berbuka dengan si dia,Linda yang tersayang.Xapa lah kan,janji raya kelak dapat la kita spend masa bersama n repeat the nice moments with u.Just us know that sayang.

Ok berbalik cerita asal kita,dawooz keluarlah dengan rakan-rakan.1st kami jalan la dekat Boulevard Shopping Complex tetapi solat zohor tidak lupa tau ;).Lepas tu dalam pukul 3,kami pun pergi ke parkson.hurmmm...Boring la jugak,best lagi jalan dengan yang tersayang aite..Sudah lama kami berdua tak spend masa jalan sama-sama erk..Takpa lah,raya lak kita jalan puas2 la keyh sayang..

Actually,dawooz nak bgtau sumthing la kat ctok.Dawooz memang suka banyak kawan either laki or pompuan tetapi nak cakap dawooz banyak kawan pompuan tu takla banyak.Tapi tipu juga kalau takda langsung aite?Sebetulnya dawooz tidak suka berkawan dengan orang-orang yang tiada hala tuju hidup.That all'..Dawooz juak sik suka aa kalau ada laki or pompuan yang suka memusnahkan relationship orang lain.Coz macam orang tu cakap,"Kalau nak wangi,kawanlah dengan penjual minyak wangi".Itulah melambang dengan siapa kita berkawan atau kawan siapa kita dengan.FULLSTOP!!! :)

By the way,ada satu jak gambar yang provided dalam post kali tok,ya pun xda pic dawooz la.hehe..I'm the who taking this picha liao... :)
Antara geng-geng setiaraja aku haha...Geng yang merempit dengan kereta.Sorry aaa beb,kami tak merempit guna motorsikal.Motorsikal itu satu kemudahan bukan untuk di show off.Kami budak baik street racing tak main la ;) ...Ingatlah nyawa anda demi yang tersayang.lagipun Hari Raya Aidilfitri tak lama lagi tinggal seminggu lagi :)

Arghhh.....cuti raya ini ada pula assignment nak disiapkan...haiya...mood raya pun tebik aaa sikit kalau ada assignment nie..Dahla assignment plus presentation Teknologi Elektrik berkaitan dengan Steam generator....Apuuu...Lecturer cakap takpe la raya sambil buat assignment...Aiya...

P:S Wait for my next post ya ;)

0 Response to "Dawoooz:Berbuka bersama kawan...."

Total Pageviews