Pengikut Setia

Dapat gadget baru.Canon A3100 IS

Salam bro dan sista sekalian alam...Dawooz baru nak update 2nd post untuk 2011 ni..hehe..orang lain dah berjelar-jelar byk je post..But who care aite?Dawooz nak update blog ini..Haa..dawooz nak bagitau yang dawooz dah ade gadget simple ringkas mudah dan compact nak dibawa kemana-mana dan keperluan seorang blogger hingusan dan kebanyakan macam dawooz ni..


Dawooz sebenarnya beli compact kamera ni untuk kegunaan semasa praktikal je.Yelar..dawooz nak ambil gambar component dalam plant tu.Dahla takleh bawa handphone turun ke site atas sebab keselamatan dan untuk mengelakkan kebakaran.Dawooz ni praktikal kat tempat yang hazardous dier memang banyak dan high risk of fire.

berbalik kat Compact Camera tu.Dawooz beli dengan harga RM468 + RM10 upgrade 2gb ke 4gb memory card dier.


Sebab apa pilih Canon A3100IS

  • Harga berbaloi..Ofcoz..
  • 12.2 megapixel..Kire besar tu..
  • Ringan dan kompak.
  • New release berbanding Canon A3000 IS hanya 10mp je.
  • Ikut budget je.
  • bateri tahan lama

Oppss ni bukan dawooz nak sesaje nak promote k..Ini hanyalah pandangan peribadi dawooz yang bukan berlatar belakangkan pakar jurusan photography ni..Jangan mare yea..hehe..


Lagi satu,masa beli tu..dawooz dapat free mini tripod je..CUkup lerr kan untuk menegakkan kamera ni nanti.Haa...Dawooz dah pakai kamera ni kira2 seminggu je.Hehhe..So alhamdullilah maseh dan akan berpuas hati dengan performance kamera ni.Memang puas ati sangat la dah lar masa nak membayar tu mengigil je nak bayar kat adik cashier tu..hehe..takde la ..sekadar joke je..


Korang tentu pakai kamera yang mahal-mahal kan?.Macam DSLR tu..Memang best betul la :)

2 Response to "Dapat gadget baru.Canon A3100 IS"

  1. Cik Tqah says:

    canon memang terbaek..hihi

    dawooz says:

    yup...dawooz baru jek pakai..so far ok la :)

Total Pageviews