Pengikut Setia

23 DEC 2008-My 2nd time Interview to get JOB :D

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

KLIK GAMBAR UNTUK MENDAPATKAN GAMBARAN
Wah....
Sudah mahu berkerja ka si dauz ni??Kawan yang cakap lalu bertanya hehehe :P
Ntah...Actually dau tidak ada langsung minat moOoo berkerja ryte now...So,memandangkan masa cuti 3 bulan agak lama baiklah dauz berkerja kan?Dapat juga duit poket sendiri dan juga pengalaman berkerja...
Opps bukannya dauz tak pernah berkerja..Masa lepas PMR dulu dauz sempat gak berkerja di shopping complex pujut yang terkenal selama 1 bulan lebih jugak dapat jugak merasa duit hasil titik peluh sendiri.

Masa itu kira-kira dapatlah RM 550.00+++.RM 500 bebb..Sapa mok bagi senang2...Even u minta ngan parent pun lum pasti diberik gik nak??Lainlah kalau parent ya kejanya cop kertas berkepala agung bertandatangan CEO BANK NEGARA.....AGak-agak kitak orang apa yang dauz buat dengan wang sebanyak itu??
hehe....

Dulu masa lagi belum matang,duit RM 550.00++ tu lah dijadikan sumber penembak untuk membeli barang-barang motorsikal...Hehehehe...Beli tayar 200(Mat-mat motor dolok tauk tayar apa tok..hehe)...Pasya tukar grip handle,bagik laju sikit moto hehe....
RM 500 tu beb banyak tu untuk zaman 2006 la..hehe...

Tapi lama2 dipikirkan RM 500 tu apa la sangat jumlahnya terlampau kurang untuk insan bergelar manusia.Ialah mana mahu makan lagi,bil elektrik dan bla....bla...blaa.....

Baiklah berbalik kepada laluan asal..hehe...
Dauz sebenarnya baru sahaja apply job...

Alkisah,begini bermulanya,kelmarin roun2(jalan2) area miri ada seorang kawan cakap,"Jom carik keja kita tok daripada ngelayor ajak2".Dauz pun jawap,"Bah kerja apa ada owhh??"...Jalan punya jalan nampak la satu vacancy job sales assitant ,cashier dan sebagainya.Alulah mekorang minta form keja marek(22 DEC 2008).So hari tok mekorang anta borang kat kedai XXX ya lalulah tokey ya kata,"Mau interbiu ya sikalang??".Yes sir mekorang jawab hehe..


Orait...Dah la aku diinterview dalam English.Nasib la aku tok kira sik brapa sik hebat lam bertutor lam bahasa orang putih bangsa sik bersatu ya hehehe...Kira lancar la juak p mun disuruh nulis lam orang putih ya nang broken tapi boleh direpair gik la hehe.....Firstly,nya askin for some compenont or accessories of laptop or desktop also with knowledge about hardware such as grafic card,sound card,pci card,ram,internal hard disk,processor include with the brand or anything crazier bout lappy n destpy hehe....Fully english beb..coz taukeyh nya tok kureng la sikit lam bahasa melayu even cakap chinese pun kureng sidak tok more tok english.Maybe major course amik kat overseas kot.P kalau Malay+English=Kita rohjakkan ajak la bahasa ya..

Bytheway,jum berkerja kita nooo...
Cuba korang bayangkan if korang kerja selama 3 bulan untuk gaji RM 500.

Aku ajar korang sikit bab mathematic supaya aku pun sik lupa..
RM 500 didarab dengan 3.
RM500 x 3 month=RM 1500(tok lom masuk komisyen if korang jual printer ka laptop ka or apajak la...)

then bayangkan korang xkerja yang menambah beban mak bapak korang ya..
RM 00000 x 3 months=nothing beb..
KOrang cuma menambah lemak-lemak di badan dan menambahkan kepermalasan korang ya di tahap dewa tertinggi dalam masalah pemalas takorang so ya akan berlangsung terus bila korang sambung belajar ya coz korang terus akan malas..MALAS dan meneruskan KEMALASAN korang.

Believe me RM 1500 or RM 0 tentu korang akan pilih RM 1500.Ada juak duit nak dari ngelayor buang duit mak bapak bapok ko ajak...

P:S Sory kepada pihak-pihak tertentu yang mempunyai perasaan yang amat kejam atas post melukakan ketandusan jiwa takorang.Please away from this post if u feel 'sxck' :D

0 Response to "23 DEC 2008-My 2nd time Interview to get JOB :D"

Total Pageviews